spomenik na Vodicah

Nepremična dediščina nekoč in danes. Diskusije o dediščini, za katero še niso objavljeni opisi.

Moderator: Pinkfloyd


spomenik na Vodicah

OdgovorNapisal/-a 305 » 10.04.2015 19:18:37

Verjamem, da je že marsikdo naletel na fotografijo tega spomenika, ki je bil na žalost v celoti sezidan iz topovskih granat in njihovih drobcev. Na žalost zato, ker je jasno, da je v povojnem obdobju pristal v nemilsti nabiralcev železja.
Fotografijo tega spomenika je objavil tudi Ilustrirani glasnik. Ne na fotografijah, še manj pa v časopisu ni pisalo kje je bil postavljen. V edino pomoč je tako bilo le ime enote na plošči hmmm... in pa dejstvo, da so se vse videne originalne fotografije nahajale v kontekstu fotografij Vodice, Sveta gora, Grgar. Na vseh fotografijah je bil posnet od blizu in na podlagi ozadja ni bilo mogoče ugotoviti lokacije.
Potem pa sem pred kratkim, ko sem iskal nekaj popolnoma drugega, na stari fotografiji (ki sem jo imel že nekaj let) postal pozoren na eno pikico... ki je ob povečavi začela vedno bolj in bolj spominjati na ta spomenik.
Iskanje potem sploh ni bilo več potrebno, noge so me same nesle k tistemu kupu kamenja kjer je nekoč stal. Po tihem sem upal, da bom naletel na betonski podest na katerem je stal, a sem takoj ugotovil, da ga ni več, njegovi ostanki pa ležijo nekaj metrov naokrog.



Slika
Z ZDRUŽENIMI MOČMI
305
dr. Soška Fronta
 
Prispevkov: 7652
Pridružen: 26.06.2005 22:33:03
Kraj: Isonzo front


Vrni se na Še neobjavljeno


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov