nova knjiga

Splošna diskusija o soški fronti in prvi svetovni vojni.

nova knjiga

OdgovorNapisal/-a miro » 07.06.2026 05:51:28

Na sejmu v Solkanu sem kupil knjigo Marko Simić:Dvanajsta soška bitka. Opis prepuščam profesorjem in bodočim predstavitvam avtorja.
Sam se bom posvetil ceni knjige ,ki je za naše razmere visoka (90 eur ) Sam sem bil v zaradi cene v začetku skeptičen ,vendar sem že pri listanju ugotovil ,da obseg in kvaliteta opravičujeta ceno. Sedaj pa ugotavljam ,da je bil to zame izjemno ugoden nakup.
Sam imam več kot petdeset knjig na temo prve vojne. Na žalost je lepo število (predvsem italijanskih ) knjig ,ki mi služijo le za nabiranje prahu.
Če je knjiga Po sledeh soške fronte ,katekizem ,je aktualna knjiga BIBLIJA za vse ljubitelje SF.
Posebno spoštujem delavnost in hrabrost širše družine Simić, da je izpeljala ta devetletni projekt ob omejeni nakladi brez pomoči družbe in sponzorjev.
Ljubiteljem SF knjigo toplo priporočam, avtorju pa sporočam ,da sem že v vrsti za nakup druge knjige.
miro
P.S. Te dni sem izvedel ,da je v širši ekipi novega premiera tudi Miha Kuhar,soavtor knjige :Zadnja bitka na Soči 1917 (mimogrede:zame je knjiga napisana preveč vojaško)
Čestitamo
miro
član

Re: nova knjiga

OdgovorNapisal/-a 305 » 27.06.2026 06:11:22

Tako kot obe prejšnji je tudi ta knjiga vredna čisto vsakega evra.
Tudi sam imam kar nekaj knjig. In raje dam kak evro več in dobim kvalitetno knjigo, I Markove to nedvomno so.
Z ZDRUŽENIMI MOČMI
305
dr. Soška Fronta

Kraj: Isonzo front

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov