10. SREČANJE NA SABOTINU 13.9.2020

Tutto, che centra il progetto

10. SREČANJE NA SABOTINU 13.9.2020

OdgovorNapisal/-a egon » 05.08.2020 14:47:55

Vabimo vas na 10. srečanje zbiralcev vojaških starin iz obdobja 1. svetovne vojne, z predstavitvijo vojaškega življenja med prvo svetovno vojno in ogledom muzeja na prostem, ki ga organiziramo v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, v nedeljo, 13.9.2020 med 9. in 16. uro na Sabotinu (bivša karavla JLA - danes okrepčevalnica - muzej Sabotin).

Na zgodovinskem kraju si boste lahko ogledali mali muzej 1. svetovne vojne in muzej na prostem, kjer vas bodo sprejeli predstavniki ponazoritvenih skupin in vam predstavili vojaško življenje med prvo svetovno vojno, prikazali tehnično službo (kovačija), opazovali okolico iz opazovalnice in si ogledali rekonstrukcijo protiletalske obrambe. Predvsem pa se bomo družili, da pa ne bomo lačni in žejni, bo poskrbela okrepčevalnica na Sabotinu.

Srečanje zbiralcev bomo začinili z menjavo in prodajo vojaških starin.

V primeru slabega vremena srečanje odpade.

Tisti, ki želite predmete tudi razstaviti, menjati ali prodajati jih lahko prinesete s seboj in jih postavite na mizi ob avtu (mizo prinesite s seboj).
Vsak prodajalec mora imeti na svoji mizi razkužilo za obiskovalce, potencialne kupce. Zaradi omejenega prostora in priporočil NIJZ so potrebne rezervacije prostora.
Prepovedan vnos in prodaja neeksplodiranih ubojnih sredstev - NUS.

POMEMBNO OPOZORILO!
Zaradi spoštovanja preventivnih ukrepov za preprečevanje in omejitev širjenja
bolezni covid-19 obiskovalce naprošamo, da se prireditve udeležijo zgolj zdrave osebe brez znakov okužbe dihal, na prireditvi pa je potrebno vzdrževati primerno medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m, skrbeti za pravilno higieno kašlja/kihanja in upoštevati druga varnostna navodila organizatorja. Ob vstopu v zaprt prostor sta obvezna uporaba zaščitne maske in razkužitev rok.

Sklicatelj dogodka mora obvezno voditi seznam prisotnih ljudi in zagotoviti minimalno varnostno razdaljo med ljudmi in upoštevati higienska priporočila v skladu z navodili NIJZ. Seznam mora vsebovati naslednje podatke:

- ime in priimek udeležencev,
- naslov stalnega prebivališča,
- kontaktna telefonska številka,
- kraj zbiranja (kraj, ulica in hišna številka ter podatek o tem ali gre za zaprt ali odprt prostor),
- čas zbiranja (datum in čas začetka in konca zbiranja).

Seznam sklicatelj hrani en mesec in ga je dolžan posredovati NIJZ na njihovo zahtevo. Če NIJZ v enem mesecu od dneva izvedbe zbiranja zahteve ne pošlje, sklicatelj seznam uniči.


Zaradi nepredvidljivih okoliščin glede izvedbe dogodka, vas prosimo, da pred prihodom na srečanje sledite informacijam na naši spletni strani: https://drustvo-soskafronta.si/index.ph ... ica&id=319


Srečanje na Sabotinu - točka Šmaver 2:
https://www.google.com/maps/dir/Solkan, ... !3e0?hl=sl

http://www.sabotin-parkmiru.si/index.ph ... ej-sabotin


Informacije:
Egon VALANTIČ
031 854 521
egon@prohereditate.com

Slika Slika
"W LA PACE"
egon
član
 
Prispevkov: 378
Pridružen: 21.07.2005 20:25:26
Kraj: Grazigna


Vrni se na Progetto


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost