11. SREČANJE NA SABOTINU 12.9.2021

Najave dogodkov in aktivnosti, o katerih naj bi bili obveščeni.

11. SREČANJE NA SABOTINU 12.9.2021

OdgovorNapisal/-a egon » 16.08.2021 17:58:10

Vabimo vas na 11. srečanje zbiralcev vojaških starin iz obdobja 1. svetovne vojne, z predstavitvijo vojaškega življenja med prvo svetovno vojno in ogledom muzeja na prostem, ki ga organiziramo v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, v nedeljo, 12.9.2021 med 9. in 16. uro na Sabotinu (bivša karavla JLA - danes okrepčevalnica - muzej Sabotin).

Na zgodovinskem kraju si boste lahko ogledali mali muzej 1. svetovne vojne in muzej na prostem, kjer vas bodo sprejeli predstavniki ponazoritvenih skupin in vam predstavili vojaško življenje med prvo svetovno vojno, prikazali tehnično službo (kovačija), opazovali okolico iz opazovalnice in si ogledali rekonstrukcijo protiletalske obrambe. Predvsem pa se bomo družili, da pa ne bomo lačni in žejni, bo poskrbela okrepčevalnica na Sabotinu.

Srečanje zbiralcev bomo začinili z menjavo in prodajo vojaških starin.

V primeru slabega vremena srečanje odpade.

Tisti, ki želite predmete tudi razstaviti, menjati ali prodajati jih lahko prinesete s seboj in jih postavite na mizi ob avtu (mizo prinesite s seboj).
Vsak prodajalec mora imeti na svoji mizi razkužilo za obiskovalce, potencialne kupce. Zaradi omejenega prostora in priporočil NIJZ so potrebne rezervacije prostora.
Prepovedan vnos in prodaja neeksplodiranih ubojnih sredstev - NUS.

Za vse udeležence prireditve je obvezno izpolnjevanje pogojev PCT! Predložitev dokazila o izpolnjevanju PCT pogojev je potrebna ob vhodu na prireditveni prostor. Izpolnjevanje pogojev se preverja s predložitvijo EU Digitalnega COVID potrdila ali druge veljavne oblike potrdila o izpolnjevanju PCT pogojev.

Zaradi nepredvidljivih okoliščin glede izvedbe dogodka, vas prosimo, da pred prihodom na srečanje sledite informacijam na naši spletni strani: https://drustvo-soskafronta.si/index.ph ... ica&id=322


Srečanje na Sabotinu - točka Šmaver 2:
https://www.google.com/maps/dir/Solkan, ... !3e0?hl=sl

http://www.sabotin-parkmiru.si/index.ph ... ej-sabotin


Informacije in rezervacije:
Egon VALANTIČ
031 854 521
egon@prohereditate.com

Slika Slika
"W LA PACE"
egon
član
 
Prispevkov: 387
Pridružen: 21.07.2005 20:25:26
Kraj: Grazigna


Vrni se na Dogodki


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov